Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2024
  • Σταθμός Ν.Σ.Σ.: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο νότιο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, οι εργασίες κατασκευής των απολήξεων του δυτικού φρέατος, καθώς και η τοποθέτηση των ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων στο επίπεδο οδού. Επίσης, έγινε η ενεργοποίηση του υποσταθμού φωτισμού και παροχής βοηθητικής ισχύος. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής τοιχοποιίας στο δυτικό φρέαρ, εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων πινάκων κίνησης των συστημάτων αερισμού σηράγγων και αερισμού/κλιματισμού, συνδέσεις καλωδίων του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καθώς και εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων των πινάκων φωτισμού.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης αεραγωγών του συστήματος αερισμού/κλιματισμού, η τοποθέτηση των πανέλων αλουμινίου, οι εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων των πινάκων κίνησης των συστημάτων αερισμού σηράγγων και αερισμού/κλιματισμού, οι συνδέσεις καλωδίων του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, η εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, οι εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων των πινάκων φωτισμού, η εγκατάσταση του εξοπλισμού των τηλεπικοινωνιών, καθώς και η ενεργοποίηση του υποσταθμού φωτισμού και παροχής βοηθητικής ισχύος. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης των χαλύβδινων επενδύσεων στους χώρους κοινού, τοποθέτησης φωτιστικών, καθώς και εργασίες κατασκευής γειώσεων εξοπλισμού.
  • Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επένδυσης με κεραμικά πλακίδια στους  χώρους υγιεινής και το αντλιοστάσιο, η ορθομαρμάρωση στους χώρους κοινού, η τοποθέτηση των μεταλλικών επενδύσεων των εσωτερικών κυλιομένων κλιμάκων, η εγκατάσταση του εσωτερικού ανελκυστήρα, η κατασκευή του συστήματος ηχομόνωσης του ανατολικού φρεατίου εξοπλισμού αερισμού σηράγγων, οι οικοδομικές εργασίες και η τοποθέτηση του επίπλου στον χώρο του σταθμαρχείου, οι αρχιτεκτονικές εργασίες πρώτου σταδίου στην βόρεια πρόσβαση, καθώς και η σκυροδέτηση του εξωτερικού φρεατίου του ανελκυστήρα της νότιας πρόσβασης. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαίρεσης ασφαλτικών – υφισταμένων πεζοδρομίων και τοποθέτησης κρασπέδων και πλακών πεζοδρομίου στη βόρεια πλευρά της οδού Εγνατία, εργασίες κατασκευής ψευδοροφών στον σταθμό, χρωματισμοί,  αρχιτεκτονικές εργασίες πρώτου σταδίου στη νότια πρόσβαση, εργασίες εφαρμογής υποστρώματος STO στον σταθμό, εργασίες για την ανέγερση της πεζογέφυρας του αρχαιολογικού χώρου καθώς και εργασίες εγκατάστασης αεραγωγών και στομίων του συστήματος αερισμού / κλιματισμού. Συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης, του συστήματος πυρανίχνευσης και του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού του ανατολικού φρέατος αερισμού σηράγγων, καθώς και εργασίες εγκατάστασης σχαρών, καλωδίων, φωτισμού και κατασκευής γειώσεων. Βρίσκονται, επίσης, σε εξέλιξη οι εργασίες επανατοποθέτησης και συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων / ενοτήτων στο επίπεδο -1, ενώ ολοκληρώθηκαν οι αντίστοιχες εργασίες επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στην νότια πρόσβαση.
  • Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης χαλύβδινων επενδύσεων στους χώρους κοινού, η τοποθέτηση των ανοξείδωτων χειρολισθήρων, η κατασκευή των ψευδοροφών, η τοποθέτηση των αφαιρετών κιγκλιδωμάτων, η εγκατάσταση του συστήματος αυτόματης κατάσβεσης με αέριο στους τεχνικούς χώρους, καθώς και η ενεργοποίηση του υποσταθμού φωτισμού και παροχής βοηθητικής ισχύος. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καλωδιώσεων και συνδέσεων του συστήματος φωτισμού, συνδέσεων πινάκων κίνησης και εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης, εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού του συστήματος αερισμού σηράγγων, καθώς και εργασίες εγκατάστασης του εξωτερικού ανελκυστήρα και του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.
  • Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής των στεγάστρων στο επίπεδο της οδού, καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ: Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του στεγάστρου της πρόσβασης (τοποθέτηση αλουμινίων), καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση πάνω από τα προσωρινά ανοίγματα της διακλάδωσης επέκτασης προς Καλαμαριά, καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής επενδύσεων με πανέλα αλουμινίου, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι συνδέσεις των πινάκων κίνησης των ανεμιστήρων ώσης (jet fans) της σήραγγας προς το αμαξοστάσιο και οι αντίστοιχες δοκιμές και βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

  • Κτηριακό Συγκρότημα Ι: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες εφαρμογής πολυουρεθανικής βαφής δαπέδων στα συνεργεία, ενώ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού του βαφείου συρμών.
  • Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Ολοκληρώθηκαν οι συνδέσεις του γενικού πίνακα χαμηλής τάσης στο κτήριο 9 και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες χρωματισμών, αλουμινοκατασκευών, κατασκευής ψευδοροφών, τοποθέτησης καλωδίων του  συστήματος διανομής, φωτισμού και αυτόματου ελέγχου κτηρίου καθώς και εργασίες συνδέσεων του εξοπλισμού αδιάλειπτης παροχής ισχύος. Συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης αεραγωγών και κατασκευής μονώσεων σωλήνων κλιματισμού, τοποθέτησης στομίων του συστήματος αερισμού/κλιματισμού, εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καλωδιώσεων του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, καθώς και εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης, Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης και σύνδεσης του αντλητικού συγκροτήματος ομβρίων περιβάλλοντος χώρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι  εργασίες δοκιμών και θέσης σε λειτουργία.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG