Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Φεβρουάριος 2024

Θεσσαλονίκη Φεβρουάριος 2024

• Σταθμός Ν.Σ.Σ.: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της κεντρικής νησιδας της οδού στην περιοχή του επιστάθμου. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης στο νότιο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων πινάκων κίνησης των συστημάτων αερισμού σηράγγων και αερισμού/κλιματισμού, συνδέσεις καλωδίων του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καθώς και εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων των πινάκων φωτισμού.
• Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των ψευδοροφών και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης των χαλύβδινων επενδύσεων στους χώρους κοινού, εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων πινάκων κίνησης και φωτισμού, εργασίες συνδέσεων του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εγκατάστασης του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, καθώς και εργασίες κατασκευής γειώσεων εξοπλισμού.
• Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάστρωσης πλακών γρανίτη στο επίπεδο μετεπιβίβασης, καθώς και οι εργασίες κατασκευής της πλάκας οροφής της βόρειας πρόσβασης. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής ορθομαρμάρωσης στο επίπεδο -3 και το κλιμακοστάσιο, εργασίες εγκατάστασης αεραγωγών του συστήματος αερισμού, εγκατάστασης του εσωτερικού ανελκυστήρα καθώς και εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης, του συστήματος πυρανίχνευσης και του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης των μεταλλικών επενδύσεων των εσωτερικών κυλιομένων κλιμάκων, διάτρησης οπών για την ανάρτηση της πεζογέφυρας θέασης του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και εργασίες εγκατάστασης σχαρών, καλωδίων και κατασκευής γειώσεων. Τέλος, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επανατοποθέτησης και συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων / ενοτήτων στο επίπεδο -1 και τη νότια πρόσβαση.
• Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τοποθέτησης χαλύβδινων επενδύσεων σε χώρους κοινού, κατασκευής ψευδοροφών από ινοσανίδα, καλωδιώσεων και συνδέσεων του συστήματος φωτισμού, συνδέσεων πινάκων κίνησης και εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού του συστήματος αερισμού σηράγγων, καθώς και εργασίες εγκατάστασης του εξωτερικού ανελκυστήρα και του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.
• Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής των στεγάστρων στο επίπεδο της οδού, καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΦΛΕΜΙΓΚ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ: Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του στεγάστρου της πρόσβασης (τοποθέτηση αλουμινίων), καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής επενδύσεων με πανέλα αλουμινίου, τοποθέτησης ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων, καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
• Σταθμός ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνδέσεις των πινάκων κίνησης των ανεμιστήρων ώσης (jet fans) της σήραγγας προς το αμαξοστάσιο, καθώς και οι δοκιμές στο σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ
• Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης του κτηρίου 9, καθώς και κατασκευή του συστήματος αερισμού/κλιματισμού. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες χρωματισμών, κατασκευής χωρισμάτων και επενδύσεων γυψοσανίδας, τοποθέτησης καλωδίων και φωτιστικών, τοποθέτησης σχαρών & καλωδίων του συστήματος διανομής, εργασίες συνδέσεων του εξοπλισμού αδιάλειπτης παροχής ισχύος, τοποθέτησης αεραγωγών και κατασκευής μονώσεων σωλήνων κλιματισμού, καλωδιώσεων του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, καθώς και εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού του βαφείου συρμών.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες δοκιμών και θέσης σε λειτουργία.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG