Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» – Σταθμός Δημοτικό Θέατρο – Επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» – Σταθμός Δημοτικό Θέατρο – Επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά
Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» - Σταθμός Δημοτικό Θέατρο - Επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά

Σταθμός Δημοτικό Θέατρο

Επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά

Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., πρόσφατα ολοκλήρωσε και παρέδωσε προς χρήση στο επιβατικό κοινό το έργο της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, μια συνολική επένδυση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά 730 εκατ. Ευρώ, η οποία περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς, δημιουργώντας ένα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο στον Σταθμό του Πειραιά, όπου συνενώνονται λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Στα πλαίσιο της παράδοσης του έργου προς χρήση από τους πολίτες, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. εξέλιξε ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τους φιλοπεριβαλλοντικούς τρόπους μετακίνησης.

Σε συνέχεια των ως άνω, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 έλαβε χώρα η πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδήλωση, «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Γ’, Δ,  Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 38ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 1900 και είναι από τα παλαιότερα του Δήμου.

Οι μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου βρίσκεται και ο τερματικός σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό, στον οποίο εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την μεγαλύτερη αρχαιολογική έρευνα αστικού χαρακτήρα, που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας σταθμός-μουσείο, με μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στο σύστημα ύδρευσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και βιωματικές δράσεις, να ενημερωθούν για τους «πράσινους» τρόπους μετακινήσεων και τα περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και για τις πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να λύσουν ένα «πράσινο» Sudoku, να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και να φτιάξουν θεματικές κατασκευές άρρηκτα συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχεδίασε και υλοποίησε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών Choose – Stratego και την εξειδικευμένη ομάδα διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία «Κιβωτός Παιδικές Υποθέσεις» (www.kivotosevents.gr), για να προσφερθεί δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά.

Ο χώρος διεξαγωγής παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., με προτεραιότητα την υλοποίηση της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, Τμήμα Α΄ (Άλσος Βεΐκου – Γουδή), συνεχίζει το κατασκευαστικό της έργο συνδράμοντας έτσι στην καλύτερη δυνατή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό συνεχίζει τις δράσεις της στο πλαίσιο ενημέρωσης για το έργο της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4, Τμήμα Α΄ (Άλσος Βεΐκου – Γουδή), υλοποιώντας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο χώρο των Ολυμπιακών Ακινήτων Γαλατσίου, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ”.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και έχει ως στόχο τη γνωριμία των μαθητών με το συγκοινωνιακό μέσο του Μετρό, την ανάδειξη της αναγκαιότητας και των προτερημάτων του μέσου και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της ασφαλείας.

Το Μετρό είναι ένα έργο που χαρακτηρίζεται από συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο. Είναι ένα παράδειγμα υλοποίησης συγκοινωνιακών έργων μέσα από πολύχρονη και συστηματική μελέτη, αποτελεσματικά, ολοκληρωμένα και προς όφελος όλων των πολιτών και των επισκεπτών στη χώρα μας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. συνεχίζουν αδιάλειπτα την προσπάθεια για επεκτάσεις και νέες γραμμές του Μετρό, αποσκοπώντας στην προσέγγιση όλων των πυκνοδομημένων περιοχών του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, προς εξυπηρέτηση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού κατοίκων και επισκεπτών.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG