Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» στο Σταθμό Δημοτικό Θέατρο

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές» στο Σταθμό Δημοτικό Θέατρο

Σταθμός Δημοτικό Θέατρο

Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά

Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του έργου της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά και της πρόσφατης παράδοσης σε λειτουργία και χρήση από το επιβατικό κοινό, διοργάνωσε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, την πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδήλωση, «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», για μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά «Ουρουγουάη». Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά ιδρύθηκε το 1895 και το σχολικό έτος 1993-1994 αδελφοποιήθηκε με το Σχολείο ΕΛΛΑΣ του Μοντεβιδέο Ουρουγουάης και επονομάστηκε 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά «Ουρουγουάη»

Οι μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου βρίσκεται και ο τερματικός σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό, στον οποίο εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την μεγαλύτερη αρχαιολογική έρευνα αστικού χαρακτήρα, που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας σταθμός-μουσείο, με μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στο σύστημα ύδρευσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

Με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης ενός ενημερωτικού πρωτότυπου επιμορφωτικού προγράμματος, ειδικά σχεδιασμένου για την εξοικείωση των παιδιών με τις «πράσινες» μετακινήσεις.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα περιβαλλοντικά οφέλη που αποκομίζουν οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης, από τις οικολογικές μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και βιωματικές δράσεις, τα παιδία ενημερώθηκαν για τους «πράσινους» τρόπους μετακινήσεων και τα περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και για τις πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να λύσουν ένα «πράσινο» Sudoku, να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και να φτιάξουν θεματικές κατασκευές άρρηκτα συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική συνείδηση.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. σχεδίασε και υλοποίησε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών Choose – Stratego και την εξειδικευμένη ομάδα διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία «Κιβωτός Παιδικές Υποθέσεις» (www.kivotosevents.gr), για να προσφερθεί δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά.

Ο χώρος διεξαγωγής παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
WCAG