Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ) στο Σταθμό «Νομαρχία» της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη 

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ) στο Σταθμό «Νομαρχία» της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη 
Αττικό Μετρό Α.Ε.

Άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ) στο Σταθμό «Νομαρχία»

της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά ,

παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη 

 

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., σας προσκαλεί στο Σταθμό «Νομαρχία» για την άφιξη του δεύτερου Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ «Φρίξος»), η οποία θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00’.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά περιλαμβάνει διπλή υπόγεια γραμμή μήκους 4,77 χλμ. περίπου και 5 σταθμούς («Νομαρχία», «Καλαμαριά», «Αρετσού», «Ν. Κρήνη» και «Μίκρα»).

Από τον σταθμό «Μίκρα» μέχρι το σταθμό «Νομαρχία» έχουν κατασκευαστεί και οι δυο σήραγγες. Το πρώτο ΤΒΜ «Έλλη» έχει ήδη εκκινήσει την τελευταία διαδρομή στο τμήμα από το σταθμό «Νομαρχία» μέχρι το σταθμό «25η Μαρτίου», ενώ το υπολειπόμενο μήκος σηράγγων προς διάνοιξη είναι:

1ο ΤΒΜ (“Έλλη”): 620 μέτρα

2ο ΤΒΜ (“Φρίξος”) : 949 μέτρα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό ΑΕ οι σήραγγες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG